A koreai zabálógép elment a Fővám téri Nagyvásárcsarnokba, és pont az történt, amire mindenki számított
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.
Az idei Gourmet Fesztivál beharangozójaként a legnevesebb vidéki séfek gondolták újra a paprikás csirkét. Többen csirkét sem használtak hozzá, de ránézésre a többit sem lehetett felismerni.
Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság ezúttal, március 12-én Magyarországon, a Lánchíd tetején, 45 méterrel a Duna szintje fölött főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét.